Články, recepty, rozhovory, Strana 12

Napište Jane Goodallové vzkaz

Milí čtenáři, máme nesmírnou radost, že vám můžeme představit knihu Důvod k naději od světově uznávané bioložky Jane Goodallové, která svým výzkumem změnila pohled na chování šimpanzů a významně se zasloužila o jejich ochranu. Jane Goodallová zasvět...

Limonáda z jablečného octa – letní nápoj a zdravý doplněk diety

Jak  zhubnout s pomocí jablečného octa Jablečný ocet stimuluje trávení a spalování tuků a podporuje  látkovou výměnu. Současně pomáhá regulovat hladinu cukru v krvi, a tím dokáže zabráni návalům vlčího hladu. Během odtučňovací kúry se dop...

Přírodní jogurt

Jogurt je mléko zahuštěné díky aktivitě mléčných bakterií. Příprava čerstvého jogurtu je prostá a potřebujete k ní jen věci v domácnosti zcela běžné. Na jeden litr domácího jogurtu potřebujete: 1 l čerstvého plnotučného nebo trvanlivého mléka 2 ...

Mulčování místo pletí

Příroda zná holou půdu pouze v poušti a ve skalách, jinak povrch země zakrývá listí, jehličí, větvičky a rostliny. Ochranná vrstva přináší mnoho výhod pro život i zásobení půdy vodou a živinami. Zatímco v biozahradě se snažíme tuto ochrannou vrstvu v...

BAVORSKÝ BRAMBOROVÝ SALÁT S BRŠLICÍ

Chuť bršlice připomínající petržel se skvěle hodí k bavorskému bramborovému salátu. DOBA PŘÍPRAVY: CCA 35 MIN. + ČAS NA ODLEŽENÍ NA 2 PORCE POTŘEBUJETE 500 g brambor varného typu A 1 nakládaná okurka + trocha nálevu 1 červená cibule 1 hrs...

JEČNÁ POLÉVKA S KOPŘIVAMI

Kopřivy se výtečně hodí do polévky, jež nesmí chybět na jídelníčku žádné horské chaty zejména v Jižním Tyrolsku DOBA PŘÍPRAVY: CCA 60 MIN. NA 4 PORCE POTŘEBUJETE 4 jarní cibulky 2 stroužky česneku 100 g špeku vcelku 2 lžíce másla 150 g j...

Snaha o obnovení kapradinové horečky

Nedávno vyšla kniha Kapradiny od Antona Sundina, na kterou je opravdu radost pohledět a obsahuje plno zajímavých informací.  Kniha začíná úvodem a následují kapitoly o dějinách a rozšíření kapradin, botanice a morfologii, druzích kapradin, kapr...

Recenze knihy Energie! Zdravá cesta z labyrintu únavy

Novinka kterou jistě ocení všichni ti, kteří postupem času ztrácí chuť cokoliv dělat a řešit. Často se navíc cítí unavení a vyčerpaní. Zároveň jim není tato situace lhostejná a hledají cestu k získání nové vitality a celkově se snaží zlepšit kva...

ANTIPASTI Z PAMPELIŠEK A SLANINY

Vařené pampelišky jsou jemné a krémové, vytvářejí vynikající kontrast ke křupavé slanině. DOBA PŘÍPRAVY: CCA 30 MIN. NA 4 PORCE POTŘEBUJETE 500 g celých rostlin smetanky lékařské před rozkvětem 100 g tence nakrájené, prorostlé slaniny sůl, pe...

VEJCE SE SEDMIKRÁSKAMI – OEUFS COCOTTE

Ve Francii si pochutnávají na tekutějších vajíčkách ze zapékacích mističek s kouskem bílého chleba. DOBA PŘÍPRAVY: CCA 30 MIN. NA 4 PORCE POTŘEBUJETE 1 hrst sedmikráskových růžic 50 g sýru (např. Gruyére) 1 malá cibule 1 lžíce slunečnicového ...

Design Shoptak.cz | Platforma Shoptet