Smetanová zmrzlina je to pravé potěšení po celý rok. Ten, kdo dbá na výživu, se této lahůdky nemusí vzdávat, protože u domácí zmrzliny víme zcela přesně, co obsahuje. Pro velmi krémový výsledek nejlépe použijte přístroj na výrobu zmrzliny, ale s tímto receptem to jde i bez něj.
Na 4 velké porce zmrzliny potřebujete:
- 500 g ovoce (čerstvé nebo mražené)
- 200 ml smetany ke šlehání
- 150 g cukru
- 150 g přírodního jogurtu
- šťávu z poloviny citronu (u kyselého ovoce vynechejte) vanilku nebo vanilkový cukr dle chuti
Postup:
- Ovoce omyjte, očistěte a nakrájejte na kousky o velikosti 2 až 3 cm a zamrazte v mrazáku (pokud nepoužíváte již mražené ovoce).
- Zmrazené ovoce smíchejte s cukrem, jogurtem a případně s citronovou šťávou.
- Vše společně rozmixujte ve výkonném mixéru
- Vyšlehejte smetanu tak, aby byla pevná a zjemněte dle chuti vanilkou/vanilkovým
- Smetanu opatrně vmíchejte do rozmixovaného
- Krémovou hmotu zamrazte v mrazáku.
- Před servírováním ještě jednou důkladně promíchejte nebo podle konzistence promíchejte v robotu, aby byla zmrzlina pěkně krémová.
Tip: Pro ještě krémovější výsledek hmotu občas promíchejte i během zamrazování.