Knihy na léto bez kterých se povalování na pláži neobejde

Léto je synonymem pro odpočinek, slunce a dovolenou. Pro mnoho z nás je dovolená na pláži naprostou nezbytností, a právě zde se nabízí ideální příležitost pro čtení. Existuje snad něco lepšího, než ležet ve stínu, poslouchat šumění vody a u toho číst zajímavou knihu a popíjet vychlazenou piña coladu?

Dovolená na pláži jako ideální příležitost pro čtení

Čtení na pláži nabízí mnoho výhod, které z něj činí ideální aktivitu pro letní dovolenou. Jednou z hlavních výhod je schopnost výrazně redukovat stres. Uklidňující prostředí pláže, s jemným šuměním vln a teplým sluncem, pomáhá vytvořit klidnou atmosféru, ve které se snadno ztratíte v ději knihy a zapomenete na každodenní starosti.

Další významnou výhodou je duševní odpočinek. Čtení nám umožňuje uniknout do jiného světa, což je perfektní pro ty, kteří hledají způsob, jak se mentálně odpoutat od každodenního života. Tento únik do literárního světa vám nejenže zlepší náladu, ale poskytne také nový pohled na svět kolem nás.

Čtení na pláži zlepšuje také soustředění. Bez rušivých vlivů běžného prostředí, jako jsou pracovní e-maily nebo domácí povinnosti, se můžete plně soustředit na děj knihy. Navíc, kombinace fyzického odpočinku a duševní stimulace, činí z čtení na pláži vyváženou aktivitu. Zatímco vaše tělo odpočívá na lehátku nebo dece, vaše mysl je zaměstnána a stimulována čtením, což přispívá k celkové harmonii a pohodě.

Knihy na léto bez kterých se povalování na pláži neobejde

Knihy Blanky Malé

Užijte si letošní léto naplno s knihami, které vás zavedou do srdce Itálie: Láska ve špičce italské boty a její pokračování Srdce nemá vrásky.
Knihy na léto bez kterých se povalování na pláži neobejde

Láska ve špičce italské boty

Blanka Malá nás ve své první knize zavede do malebné Kalábrie, kde se po rozvodu s manželem snaží začít nový život. Zde potkává o sedmnáct let mladšího Agostina se kterým postupně navazuje vážný vztah. Všechno ale není však jen růžové a Blanka se v průběhu své cesty potýká s překážkami ve formě pubertálních výlevů své nejmladší dcery Anny, velké vzdálenosti (nejen v kilometrech, ale i věku) a pandemii, která ji ještě umocnila.

Nejedná se však jen o knihu pro zamilované, je to příběh o hledání sebe sama, překonávání osobních i vztahových překážek a objevování nové lásky. Kniha je navíc plná autentických popisů italského prostředí a supluje i italskou kuchařku, protože obsahuje také řadu tradičních italských receptů, které vás přenesou přímo do srdce této úžasné země.

Srdce nemá vrásky

Všichni víme, že jedna knížka na celou dovolenou nestačí, a proto si s sebou rovnou nezapomeňte přibalit i pokračování knihy Láska ve špičce italské boty. Ve druhém díle se Blanka stále nachází v Kalábrii, kde si žije svůj italský sen. Ale přesto, že si s Agostinem užívají krásy italského života, jejich vztah čelí i mnoha výzvám – Agostinova rodina a kulturní rozdíly přinášejí do jejich života komplikace, se kterými se bude Blanka muset poprat.

Příběh nás zavede nejen do Kalábrie, ale také do Česka a italských Dolomit. Kniha je navíc opět doplněna o tradiční italské recepty, které vám přiblíží autentickou italskou kuchyni.

Knihy na léto bez kterých se povalování na pláži neobejde

Řeka zázraků od Vladimíra Kořena

Další knihou, která by neměla chybět ve vaší plážové tašce je Řeka zázraků. S touto knihou otevřete vnitřní svět moderátora oblíbeného televizního pořadu Zázraky přírody Vladimíra Kořena. Dvanáct strhujících povídek vás jako řeka provede padesáti lety života. Mění se kulisy, lidé i pocity. V detailech a s otevřeností, kterou nenajdete v bulvárních novinách, kterou nevidíte v televizních zprávách. Vydejte se proto společně s Vladimírem Kořenem na cestu jeho života a zavítejte třeba do Teplic, Českého středohoří nebo velína České televize.

Design Shoptak.cz | Platforma Shoptet