Chuť bršlice připomínající petržel se skvěle hodí k bavorskému bramborovému salátu.
- DOBA PŘÍPRAVY: CCA 35 MIN. + ČAS NA ODLEŽENÍ
NA 2 PORCE POTŘEBUJETE
- 500 g brambor varného typu A
- 1 nakládaná okurka + trocha nálevu
- 1 červená cibule
- 1 hrst mladých bršlicových listů se stonky
- 100 ml horkého vývaru
- 2 lžíce octa
- sůl, pepř
- špetka cukru
- 2 lžíce neutrálního oleje (řepkový nebo bodlákový)
Brambory vařte 20–25 minut. Mezitím si nadrobno nakrájejte nakládanou okurku a cibuli. Omyjte bršlici, oklepejte vodu, trochu osušte kuchyňskou utěrkou a nakrájejte nadrobno. Uvařené brambory prudce zchlaďte studenou vodou a oloupejte. Nakrájejte na plátky a vložte přímo do horkého vývaru. Přidejte ocet, nálev z okurek, cibuli, nakládačku a bršlici a dochuťte pepřem, solí a cukrem. Vše zlehka promíchejte ..a nechte odležet. Olej přimíchejte teprve před podáváním a salát ještě jednou dochuťte.
Další vhodné rostliny: kokoška pastuší tobolka, hulevník lékařský