ANTIPASTI Z PAMPELIŠEK A SLANINY

Vařené pampelišky jsou jemné a krémové, vytvářejí vynikající kontrast ke křupavé slanině.antipasty

DOBA PŘÍPRAVY: CCA 30 MIN.

NA 4 PORCE POTŘEBUJETE

  • 500 g celých rostlin smetanky lékařské před
  • rozkvětem
  • 100 g tence nakrájené, prorostlé slaniny
  • sůl, pepř
  • ocet balsamico

 

  • Kořeny kromě malého kousku u rostliny odřízněte a tmavou slupku zbývajícího kořene oš Starší vnější a poškozené listy odstraňte. Rostliny omyjte pod tekoucí vodou, rozevřete je přitom trochu, aby se z vnitřku vyplavil písek a hlína. Přitom uvidíte poupata, která rostlina už vytvořila. Větší rostliny případně opatrně rozlomte na několik částí.
  • Přiveďte k varu trochu vody, osolte ji a pampelišky v ní 56 minut povař
  • Vyjměte je z hrnce vidličkou nebo kleštěmi a dejte okapat do cední
  • Rozpalte pá Plátky slaniny rozkrájejte na poloviny nebo na třetiny a opečte dokřupava. Mezitím vyndejte z cedníku kleštěmi jednu smetanku po druhé a na talíři je upravte do tvaru hnízda. Pokapejte octem balsamico, osolte, opepřete a na každé hnízdo položte plátek slaniny. Zakapejte vypečeným tukem ze slaniny.
Design Shoptak.cz | Platforma Shoptet